Ik ben gek op appeltaart. Ik heb er al verschillende gemaakt en allemaal hebben ze wel iets, maar "hét" hebben ze dan weer net niet. Uit de verschillende recepten heb ik het lekkerste gemaakt en ik moet zeggen... deze appelplaattaart met havermout komt erg in de richting van "wow".
Ingrediënten: 250
gram roomboter, 500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram donkerbruine
basterdsuiker, 250 gram havermout, 2 kilo Elstar of Goudrenette, 50 gram kaneelsuiker
(Van Gilse), 5 eetlepels paneermeel, 2 eieren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (175°C heteluchtoven).
Smelt de boter en een pan. Meng het bakmeel, de suiker en havermout door elkaar
en er roer de gesmolten boter doorheen. Schil de appels, verwijder de
klokhuizen en snijd ze in blokjes en schep er de kaneelsuiker en paneermeel
door. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, bekleed de bodem en de rand met ¾
van het deeg en druk goed aan. Verdeel de appelstukjes over het deeg en kruimel
daarna de rest van het deeg over de appel. Druk de deegkruimels licht aan. Bak
de appeltaart in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en goudbruin van
kleur.
Smakelijk eten!
Er staat helaas niet bij wanneer de eieren erbij moeten, ik neem aan bij de boter?
BeantwoordenVerwijderen