Deze koeken zijn makkelijk en
snel te maken en ze smaken heerlijk. Het recept hieronder is voor ongeveer 36
koeken.
Ingrediënten: 150 gram boter, 140
gram pindakaas, 150 gram basterdsuiker (lichte of donkere), 50 gram
kristalsuiker, 1 groot ei, 1 theelepel vanille essence, 1 eetlepel melk, snufje
zout, 1 zakje bakpoeder, 175 gram bloem, 18 mini Snickers reepjes
Bereidingswijze:
Smelt de boter en Mix deze met
de pindakaas, basterd- en kristalsuiker, ei, vanille essence, melk, zout en bakpoeder
goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Blijf tussendoor
steeds mixen. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed twee bakroosters met
bakpapier. Halveer de Snickers. Neem een bolletje deeg ter grootte van een
walnoot en draai er een bolletje van. Druk er vervolgens een stuk Snickers in
en bedek deze zodat hij helemaal in het deeg zit. Let het bolletje op het
bakpapier op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes deeg goed uit elkaar
liggen. In de oven loopt de bol namelijk uit tot een mooi ronde koek. Bak de koeken
12 tot 15 minuten in de oven, tot ze mooi zijn uitgelopen en bruin kleuren.
Laat de koeken even afkoelen op een rooster (de koekjes zijn nog zacht als ze
uit de oven komen) en verwijder hierna het bakpapier. In een afgesloten trommel
kun je de koeken ongeveer 3 dagen bewaren. Ook kun je ze invriezen, dit kan
ongeveer een maand. Zorg ervoor dat tussen de koeken een bakpapiertje ligt
zodat ze niet aan elkaar plakken.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten