zaterdag 10 januari 2015

Snickerskoeken

Deze koeken zijn makkelijk en snel te maken en ze smaken heerlijk. Het recept hieronder is voor ongeveer 36 koeken.


Ingrediënten: 150 gram boter, 140 gram pindakaas, 150 gram basterdsuiker (lichte of donkere), 50 gram kristalsuiker, 1 groot ei, 1 theelepel vanille essence, 1 eetlepel melk, snufje zout, 1 zakje bakpoeder, 175 gram bloem, 18 mini Snickers reepjes

Bereidingswijze:
Smelt de boter en Mix deze met de pindakaas, basterd- en kristalsuiker, ei, vanille essence, melk, zout en bakpoeder goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe. Blijf tussendoor steeds mixen. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed twee bakroosters met bakpapier. Halveer de Snickers. Neem een bolletje deeg ter grootte van een walnoot en draai er een bolletje van. Druk er vervolgens een stuk Snickers in en bedek deze zodat hij helemaal in het deeg zit. Let het bolletje op het bakpapier op de bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes deeg goed uit elkaar liggen. In de oven loopt de bol namelijk uit tot een mooi ronde koek. Bak de koeken 12 tot 15 minuten in de oven, tot ze mooi zijn uitgelopen en bruin kleuren. Laat de koeken even afkoelen op een rooster (de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen) en verwijder hierna het bakpapier. In een afgesloten trommel kun je de koeken ongeveer 3 dagen bewaren. Ook kun je ze invriezen, dit kan ongeveer een maand. Zorg ervoor dat tussen de koeken een bakpapiertje ligt zodat ze niet aan elkaar plakken.


Smakelijk eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten