Ik las eens dat het geheim van
een goede Chinese tomatensoep appelmoes is. Dat moest ik dus uitproberen.
Dit is het recept van een lekkere en makkelijk te bereiden soep. Je kunt
hem maken van Chinese kippenbouillon, zelf gemaakte kippenbouillon,
kippenbouillon uit een potje of zelfs van een blokje. De bouillon is vooral
bepalend voor hoe makkelijk hij te maken is en hoe snel hij op tafel staat. Deze soep is het lekkerst als je hem één dag van te voren maakt.
De 2e dag is hij dikker en zoeter van smaak.
Ingrediënten: 1 liter kippenbouillon, 250 gram kipfilet, 100 gram mihoen
(rijstvermicelli) of su-un (glasvermicelli van sojabonen)*, 1 theelepel gemberpoeder,
4 theelepels maïzena, 2 grote blikjes tomatenpuree (á 140 gram
per stuk), 2 eetlepels Chinese sojasaus (dikker dan Japanse,
zouter dan Indonesische), 75 gram suiker, 75 tot 100
gram appelmoes van goede kwaliteit, bosui
* Mihoen is een dunne Chinese noodle gemaakt van
rijstbloem. Mihoen is wit van kleur en valt eerder uit elkaar dan su-un. Su-un is een transparante noodle (glass noodle)
gemaakt van zetmeel uit o.a. mungbonen, zoet aardappel of cassave. Su-un heeft niet
veel smaak van zichzelf maar neemt makkelijk andere smaken in zich op.
Bereidingswijze:
Breng de kippenbouillon tegen de kook aan en doe er de kipfilet bij. Laat het vlees op een laag vuur 15 tot 20 minuten pocheren. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Bereid de mihoen of su-un volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna, in een zeef, af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Breng de kippenbouillon tegen de kook aan en doe er de kipfilet bij. Laat het vlees op een laag vuur 15 tot 20 minuten pocheren. Neem het vlees uit de bouillon en snijd het in kleine stukjes. Bereid de mihoen of su-un volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ze daarna, in een zeef, af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Voeg de tomatenpuree,
sojasaus, suiker en appelmoes toe aan de bouillon en breng aan de kook. Roer
het gemberpoeder en maïzena met een beetje koud water tot een egaal papje. Giet
het gember- maïzenapapje bij de soep en blijf roeren tot de soep gebonden is. Tot
hier kan de soep worden voorbereid, zelfs een dag van te voren. Bereid de
mihoen of su-un dan wel pas vlak voor het opdienen, anders droogt hij weer uit.
Voeg vlak voor het opdienen de stukjes kipfilet toe en laat ze even mee warmen.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes.
Verdeel de mihoen of su-un over de soepkommen en giet er de warme soep over. Strooi er wat ringetjes bosui op en dien meteen op.
Smakelijk eten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten