Ingrediënten: 1
rode kool (± 1 kilo), 1½ dl water, 2 theelepels zout, 6 kruidnagels, 1
laurierblaadje, 2 jeneverbessen, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel stroop, 2
eetlepels azijn, 2 Cox’s Orange, 1 eetlepel boter, 1 theelepel suiker
Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Hak hem
in vieren, snijd de harde stronk weg en snijd hem in dunne sliertjes. Doe
de rode kool in een pan met het water, zout, kruidnagels, laurierblaadje,
jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn. Schep door elkaar en breng aan de kook.
Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af
en toe om. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in dunne
plakken en halveer vervolgens de plakken. Schep de appelstukjes door de rode
kool. Laat met het deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur
gaar koken en het teveel aan water verdampen. Schep nog steeds af en toe om.
Doe de boter bij de rode kool en laat nog 5 minuten stoven. Verwijder de
kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje. Breng de rode kool verder op
smaak met suiker, zout en eventueel een scheutje azijn.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten