zondag 23 november 2014

Rode kool zoals je oma hem maakt


Ingrediënten: 1 rode kool (± 1 kilo), 1½ dl water, 2 theelepels zout, 6 kruidnagels, 1 laurierblaadje, 2 jeneverbessen, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 eetlepel stroop, 2 eetlepels azijn, 2 Cox’s Orange, 1 eetlepel boter, 1 theelepel suiker

Bereidingswijze:
Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Hak hem in vieren, snijd de harde stronk weg en snijd hem in dunne sliertjes. Doe de rode kool in een pan met het water, zout, kruidnagels, laurierblaadje, jeneverbessen, kaneel, stroop en azijn. Schep door elkaar en breng aan de kook. Laat het met de deksel op de pan ongeveer 1 uur heel zachtjes koken. Schep af en toe om. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen, snijd ze in dunne plakken en halveer vervolgens de plakken. Schep de appelstukjes door de rode kool. Laat met het deksel schuin op de pan de kool nog ongeveer een half uur gaar koken en het teveel aan water verdampen. Schep nog steeds af en toe om. Doe de boter bij de rode kool en laat nog 5 minuten stoven. Verwijder de kruidnagels, jeneverbessen en het laurierblaadje. Breng de rode kool verder op smaak met suiker, zout en eventueel een scheutje azijn. 


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten