Een
makkelijke en snelle manier om asperges op tafel te zetten. Nou ja… snel is ie
eigenlijk niet, maar je kunt er op je gemak de hele dag over doen.
Ingrediënten: asperges, suiker,
zout, ham, eieren, roomboter, verse peterselie
Voorbereiding:
Schil de asperges.
Doe ze in een pan met weinig koud water, beetje suiker en zout en laat 5 minuten
koken. Zet de warmtebron uit en laat de asperges tot gebruik staan met het
deksel op de pan (kan van de ochtend tot de avond), maar minimaal 30 minuten. Kook
ondertussen de eieren tot ze hard zijn en laat ze schrikken (het hete water
eerst af gieten en vervolgens direct koud water op de gekookte eieren te
gieten). Pel en hak de eieren in grove stukjes, snijd de ham in reepjes en snijd de verse
peterselie fijn. Laat ei, ham en peterselie staan voor later.
Bereiding: Doe de asperges in een
magnetronschaal en verdeel hierover de stukjes ei, ham en peterselie. Verdeel
er een paar klontjes roomboter overheen en dek de schaal af met huishoudfolie.
Prik een paar gaatjes in het folie en verwarm de asperges 5 á 6 minuten op de
hoogste stand in de magnetron.
Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten