woensdag 21 mei 2014

Asperges op de klassieke manier

Een makkelijke en snelle manier om asperges op tafel te zetten. Nou ja… snel is ie eigenlijk niet, maar je kunt er op je gemak de hele dag over doen.


Ingrediënten: asperges, suiker, zout, ham, eieren, roomboter, verse peterselie

Voorbereiding: Schil de asperges. Doe ze in een pan met weinig koud water, beetje suiker en zout en laat 5 minuten koken. Zet de warmtebron uit en laat de asperges tot gebruik staan met het deksel op de pan (kan van de ochtend tot de avond), maar minimaal 30 minuten. Kook ondertussen de eieren tot ze hard zijn en laat ze schrikken (het hete water eerst af gieten en vervolgens direct koud water op de gekookte eieren te gieten). Pel en hak de eieren in grove stukjes, snijd de ham in reepjes en snijd de verse peterselie fijn. Laat ei, ham en peterselie staan voor later.

Bereiding: Doe de asperges in een magnetronschaal en verdeel hierover de stukjes ei, ham en peterselie. Verdeel er een paar klontjes roomboter overheen en dek de schaal af met huishoudfolie. Prik een paar gaatjes in het folie en verwarm de asperges 5 á 6 minuten op de hoogste stand in de magnetron.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten