donderdag 15 mei 2014

Frisse eiersalade

Lekker fris van smaak en snel klaar.


Ingrediënten: eieren, knoflook, ui, augurk, mayonaise, mosterd,  kerriepoeder, peper en zout 

Ik heb bij de ingrediënten geen hoeveelheden gezet, omdat de smaak van persoon tot persoon erg kan verschillen. Begin met van alles een klein beetje en voeg toe tot de smaak goed is.

Kook de eieren tot ze hard zijn en laat ze schrikken (het hete water eerst af gieten en vervolgens direct koud water op de gekookte eieren te gieten). Pel en hak de eieren in grove stukjes. Pers de knoflook, snijd de ui en augurk fijn. Meng de mayonaise, mosterd en kerriepoeder in een kom goed door elkaar. Doe er het eiermengsel bij en meng nog eens goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Deze salade kun je prima één dag van te voren maken. Lekker op een geroosterde boterham met sla en tomaat of een stokbroodje met brie.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten