Spiraalvormige zandkoekjes… dat is weer eens wat anders
dan uitsteken met verschillende vormpjes.
Ingrediënten: 200
gram bloem, 90 gram koude roomboter, 90 gram witte basterd suiker, 1
ei, snufje zout, 2 eetlepels cacaopoeder
Klop met een garde de suiker en het ei los. Snijd de
roomboter in blokjes. Meng de bloem, suiker, zout, het losgeklopte ei en de
blokjes roomboter met de hand in een kom. Verdeel het deeg in tweeën en voeg
aan één helft het cacaopoeder toe. Laat het deeg 10 minuten koelen in de
koelkast. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de witte en de bruine bol
deeg apart uit tot ongeveer dezelfde grootte en 0,5 cm dikte. Leg de 2 lappen op
elkaar en het rol stevig op tot een dikke rol deeg. Wikkel hem in huishoudfolie
en laat het dan nog 1 uur in de koelkast koud worden. Hierdoor kan je het deeg
straks makkelijker in plakjes snijden.
Verwarm de oven op 180°C.
Snijd de deegrol met een scherp mes in plakjes van
ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes
hier op. Bak ze in ongeveer 12 minuten krokant.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten