zondag 11 mei 2014

Chocolade zandkoekjes

Spiraalvormige zandkoekjes… dat is weer eens wat anders dan uitsteken met verschillende vormpjes.


Ingrediënten: 200 gram bloem, 90 gram koude roomboter, 90 gram witte basterd suiker, 1 ei, snufje zout, 2 eetlepels cacaopoeder

Klop met een garde de suiker en het ei los. Snijd de roomboter in blokjes. Meng de bloem, suiker, zout, het losgeklopte ei en de blokjes roomboter met de hand in een kom. Verdeel het deeg in tweeën en voeg aan één helft het cacaopoeder toe. Laat het deeg 10 minuten koelen in de koelkast. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de witte en de bruine bol deeg apart uit tot ongeveer dezelfde grootte en 0,5 cm dikte. Leg de 2 lappen op elkaar en het rol stevig op tot een dikke rol deeg. Wikkel hem in huishoudfolie en laat het dan nog 1 uur in de koelkast koud worden. Hierdoor kan je het deeg straks makkelijker in plakjes snijden.

Verwarm de oven op 180°C.
Snijd de deegrol met een scherp mes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de koekjes hier op. Bak ze in ongeveer 12 minuten krokant.


Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten