woensdag 5 maart 2014

Bloemkool Bolognese uit de oven

Ik ben geen liefhebber van bloemkool, maar dit recept maakt het zo anders dat zelfs ik bloemkool lekker vind.


Ingrediënten: bloemkool, ui, tijm, 300 gram kipgehakt, 1 blik tomaatblokjes, 1 pakje passata di pomodoro, chilisaus, bouillonblokje(s), 50 gram roomboter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 75 gram geraspte kaas, peper, zout, nootmuskaat, aardappelschijfjes

Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de in roosjes gesneden bloemkool met wat zout beetgaar en houdt het apart. Bak de gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht is. Voeg het gehakt toe en bak dit bruin en los. Voeg vervolgens de tomaatblokjes, passata di pomodoro en chilisaus toe. Verkruimel er naar smaak één of meer het bouillonblokjes boven uit en laat even pruttelen. Als de saus te waterig is kun je deze indikken met wat bloem, aangemaakt met water. Maak ondertussen de kaassaus. Smelt hiervoor de roomboter in een pan. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en bak je dit kort mee. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft roer je er de geraspte kaas doorheen. Breng de kaassaus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Leg in een ovenschaal een laagje aardappelschijfjes, leg hierop de bloemkoolroosjes en schep er vervolgens de bolognese saus overheen. Giet als laatste de kaassaus over de bloemkool. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. En... hoe vond je hem? Bij ons staat vanavond bloemkool met geraspte kaas op het menu. Sinds ik de ovenschotels met bloemkool ben gaan ontdekken eten we het regelmatig :)

      Verwijderen