zondag 9 maart 2014

Italiaanse stromboli

Ingrediënten: 1 pak broodmix, 1 eetlepel tomatenpuree, ⅓ cup pesto, ½ cup zongedroogde tomaten, 100 gram mozzarella, 1 ei

Je kunt het deeg ook zelf maken. Ik heb deze keer gekozen voor een kant-en-klare meergranen broodmix.

Maak het deeg volgens de beschrijving op de verpakking en laat het rijzen. Strooi wat bloem op je werkblad en kneed het deeg 8 tot 10 minuten tot het elastische is. Laat ondertussen de zongedroogde tomaten en mozzarella uitlekken en snijd in smalle reepjes. Rol het deeg uit tot een lap en smeer deze in met tomatenpuree en pesto en beleg met de reepjes tomaat en mozzarella. Rol de lap op en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Vorm de rol tot een cirkel en druk de uiteinden in elkaar. Snijd het deeg op verschillende plaatsen in en trek de stukken voorzichtig wat naar je toe. Dek de bakplaat af en laat op een warme plaats 1 uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C en klop het ei los. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de stromboli in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat brood afkoelen op een rooster afkoelen en niet op het aanrecht of ander massief oppervlak. Hierdoor houdt het vocht vast en wordt de bodem zacht.

Tip:
Rek het deeg tijdens het kneden regelmatig uit, op die manier versterk je het glutennetwerk met luchtbelletjes en zal het deeg beter rijzen. Hierdoor wordt het brood luchtig en veerkrachtig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten