zaterdag 15 februari 2014

Mandarijn kwarktaart

Ingrediënten: paneermeel, 450 gram magere kwark van, ¼ liter slagroom, 2 eiwitten, 2 blikjes mandarijntjes, 6 tot 8 blaadjes gelatine, 1 groot pak lange vingers (of 2 kleine pakjes), evt. rum, cognac of kirsch

Vet een springvorm in en bestrooi deze met wat paneermeel. Leg de helft van de lange vingers,met de suikerkant naar onderen, op de bodem van de vorm en besprenkelen ze eventueel met rum, cognac of kirsch. Klop de eiwitten stijf, klop de slagroom stijf en sla de kwark los. Laat de mandarijntjes goed uitlekken. Vang het sap op in een steelpannetje. Knip de gelatineblaadjes in kleinere stukken en los ze op in het sap. Het sap kun je eventueel op laag vuur verwarmen. Doe de opgeloste gelatine door een zeef om harde stukjes te voorkomen en meng het vervolgens door de kwark. Schep er voorzichtig de slagroom en eiwitten door en als laatste de mandarijntjes. Houdt wat mandarijntjes apart voor de garnering. Schep de helft van de kwarkmassa op de lange vingers en leg hierop weer een laag lange vingers, met de suikerkant naar onderen. Schep er vervolgens de rest van de kwarkmassa op.

Laat de kwarktaart 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer hem met mandarijntjes en klaar is je taart.

Tip:
Wil je liever een slanke kwarktaart maken, vervang de slagroom dan voor 2 zakjes klop klop of ¼ liter slankroom.
De mandarijntjes kun je natuurlijk ook vervangen voor seizoensfruit (bijvoorbeeld aardbeien). Gebruik liever geen banaan, want die wordt bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten