vrijdag 21 februari 2014

Super lekkere dadeltaart

Het recept is afkomstig van Bagels & Beans. Inmiddels ken ik al behoorlijk wat mensen die hem regelmatig maken. Hij is ook zo lekker. Vandaag heb ik hem voor het eerst zelf gemaakt. Vanwege een notenallergie heb ik de walnoten vervangen voor ongezouten pinda’s.

Ingrediënten: 500 gram ontpitte dadels, 250 gram roomboter, 150 gram bruine basterd suiker, 1 handje walnoten, 1 rol Maria biscuit, 1 ei, karamelsiroop, geschaafde kokos, snufje zout

Smelt de roomboter zachtjes in een grote pan en snijd ondertussen de dadels in reepjes en de de walnoten in stukjes. Voeg de suiker toe en laat deze onder goed roeren een beetje oplossen. Breek ondertussen de Maria biscuit klein. Klop het ei goed los en doe dit bij het boter/suiker mengsel. Laat even, onder goed doorroeren, doorkoken. Doe er twee shotjes karamelsiroop bij en kook nog even door. Dadels erbij, goed doorroeren en weer 1 minuut laten doorkoken. Koekjes toevoegen en alles door elkaar scheppen. Doe er de walnoten bij en laat dan nog een half minuutje doorkoken.

Stort het geheel in een ingevette taartvorm (of met folie of bakpapier bekleedde schaal) en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. De taart moet 1½ cm dik zijn. Laat ongeveer 1½ uur afkoelen in de koelkast. Als de taart is afgekoeld strooi je er wat geschaafde kokos overheen en snijd je de taart in repen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten