zondag 2 maart 2014

Zonnige spinazie taart

Bonjour Mill!
We hebben er alweer een paar heerlijke dagen op zitten, de temperatuur liep op naar een graad of 17, heerlijk genieten van de voorjaarszon in februari! Gisteren zelfs in het zonnetje zitten lunchen in de tuin, die ik ook al een beetje aan het voorbereiden ben op het voorjaar. Samen met een vriendin de hortensia's gestekt, dus wat mij betreft mag het mooie weer gewoon blijven!


Mijn recept voor deze keer is daarom een taart in de vorm van een zon, maar met nog een beetje een winters tintje spinazie.

Wat heb je nodig: 2 rollen bladerdeeg voor quiches, 400 gram spinazieblokjes, 200 gram ricotta, 1 ei, 80 gram Parmezaanse kaas, paneermeel, pijnboompitten, peper en zout

Verwarm de oven op 180°C.
Haal een rol bladerdeeg uit de verpakking en leg deze op bakpapier op het aanrecht. Strooi hierover paneermeel om het eventuele vocht uit het spinaziemengsel te absorberen. Strooi alleen geen paneermeel over de uiterste randen! Meng de spinazie, ricotta, het ei, de Parmezaanse kaas en peper en zout door elkaar. Leg in het midden van het bladerdeeg een bol spinaziemengsel en daarom heen een ring van spinaziemengsel, niet te dicht op de randen, deze moeten nog omgevouwen worden. Leg het volgende bladerdeeg vel over het mengsel en leg een kommetje over het bolletje met spinaziemengsel. Bestrijk met een beetje water de randen van het onderste vel bladerdeeg en vouw beide vellen zodat het een gesloten ring vormt. Met een vork kun je dit extra aandrukken en laat een leuke afdruk achter. Zorg ervoor dat de ronden goed op elkaar geplakt zitten, anders gaan ze los tijdens het bakken. Snijd nu voorzichtig partjes van ongeveer 2 á 3 centimeter breed in, tot aan het kommetje. Draai ieder partje nu een kwartslag zodat je het spinazie mengsel ziet. Haal het kommetje eraf en plaats in de voor warmde over op 180°C en laat in 30 minuten de zonnige spinazietaart goudgeel worden. Sprenkel er een paar geroosterde pijnboompitten over de hartige taart voor een extra leuk effect.

Bon Appetit!

1 opmerking:

  1. Hij is heerlijk Helen. Heb hem vandaag gemaakt met Iglo spinazie met boursin, geraspte kaas (de pittige variant) en pijnboompitten. Had een kleiner exemplaar gemaakt omdat we maar met z'n tweeën zijn en ik er nog altijd niet uit bent of je spinazie nu wel of niet nog een keer mag opwarmen. De ene zegt van niet, de andere zegt van wel. Ik heb "niet" maar aangehouden.

    BeantwoordenVerwijderen