Ik ben verzot op Surinaamse roti en een jaar of 2 terug
heb ik geleerd hoe ik zelf goeie roti kan maken. Als ik veel tijd heb maar ik
ook de roti plaat zelf, maar omdat ik dit keer niet veel tijd had ben ik voor
gemak gegaan en heb ik de roti plaat (redelijk) kant-en-klaar gekocht bij de
toko. Ze hebben 2 verschillende soorten roti plaat. Uit de diepvries die je nog
zelf moet afbakken in de koekenpan (die heeft qua smaak meer weg van de Turkse
feselli dan van de originele rotie plaat) en uit de diepvries die echt helemaal
kant-en-klaar is. Beiden smaken goed. Vanwege het gebrek aan tijd heb ik dit
keer voor het eerst alle ingrediënten in één pan klaargemaakt. Anders doe ik
dit in twee pannen. Eentje met de groenten en eentje met het vlees. Het gerecht
zoals ik hieronder beschrijf is klaar gemaakt in twee pannen.
Ingrediënten voor
het groentemengsel: zonnebloemolie, kouseband, aardappelen, ui, knoflook, garam
masala kruiden, bouillonblokje(s), lauwwarm water
Snijd de kop en kont van de kouseband en snijd deze vervolgens in
kleine stukjes. Snijd de rauwe aardappelen in blokjes.
Verhit opnieuw olie in een wok en bak de aardappelblokjes aan. Snijd de ui en knoflook
klein en voeg deze toe, samen met 1 eetlepel garam masala en het/de bouillonblokje(s).
Roer het geheel goed door elkaar. Voeg de kouseband toe en laat alles even
bakken, met de deksel op de pan. Voeg vervolgens een scheutje lauwwarm water
toe en laat het geheel sudderen. Schep regelmatig om.
Ingrediënten voor
het vleesmengsel: zonnebloemolie, kipfilet, ui, knoflook, garam masala kruiden,
bouillonblokje(s), laos, zwarte peper, zout, laurier blaadjes, soja saus, verse
selderij, lauwwarm water
Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de
helft van de ui en knoflook klein. Verhit een beetje olie in een wok en bak de
ui met knoflook een beetje aan. Voeg de kip toe en bak het geheel aan. Voeg de
andere helft van de ui en knoflook bij de kip, samen met 1 eetlepel garam
masala, het/de bouillonblokje(s), een snufje laos, zwarte peper, een snufje
zout, 2 laurier blaadjes, soja saus, fijngesneden verse selderij en een beetje
lauwwarm water. Laat het geheel even stoven.
Serveer het groente- en vleesmengsel met
roti plaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten