Heerlijke, niet te zoete, koekjes die ook nog eens een
beetje gezond zijn.
Ingrediënten: 250 gram dadels, 60 gram roomboter, 125 gram havermout, 50 gram bruine basterd suiker, 1 ei, ½ theelepel bakpoeder, ½ theelepel vanillesuiker, snufje zout
Verwarm je oven voor op 180°C. Snijd de dadels in stukjes. Smelt de roomboter in een pannetje. Meng de dadelstukjes met de havermout en de bruine suiker in een schaal. Klop een ei los in een andere schaal en meng dit door het havermoutmengsel samen met het bakpoeder, vanillesuiker en zout. Voeg de gesmolten boter toe aan de dadel-havermout-mix en meng alles goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het mengsel kleine hoopjes. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in 15 tot 20 minuten af.
Note:
Als je de oven open doet lijken de koekjes nog niet
vast van structuur te zijn. Dit komt omdat de suiker is gesmolten en dus nog
zacht is. Als de eenmaal zijn afgekoeld is de suiker hard en zijn de koekjes stevig
en knapperig.
Variatie tip:
Voeg wat kaneel toe. Vervang de dadels voor cranberries
of stukjes gedroogde abrikoos/perzik.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten