Paul zit bij een kookclub. Stel je er niet te veel van
voor want hij heeft nog nooit iets voor me klaar gemaakt van de recepten van
zijn kookclub. De kookclub is een aftakking van de duikclub waar hij al
jaaaaaaaren lid van is. Die vereniging heet De Kruikenduikers... maar eigenlijk
zijn het buikenduikers. Dan weet je het wel :) Paul doet gewoon mee voor spek
en boon want hij is de enige zonder kooktalent of inzicht. Maar eens in de
zoveel tijd moet hij maître zijn. En dan is t altijd lichte paniek in de tent.
Nu heeft ie op tv het programma koken met... weet ik veel wie... ontdekt en
daar heeft ie wat recepten van gepikt. Hij zocht alleen nog een goeie
uiensoep... tada... die heeft ie nu van ons blog gehaald. Dus in januari gaat
ie m maken, samen met jouw quiche :)
Ik heb altijd wel een voorraadje lumpia's in mijn
vriezer. Omdat ik er nu helemaal doorheen ben is het tijd om een nieuw
voorraadje aan te leggen. Net als de risolles verdeel ik het maken van de
lumpia's ook over 2 dagen. De vulling moet namelijk goed afgekoeld zijn voor je
de lumpiavellen gaat vullen.
Ingrediënten: kipfilet, roerbakmix, knoflook, bouillonblokje(s), beetje
suiker, peper en zout, eiwit, lumpiavellen
Kook de kipfilet in water met zout gaar en pluis uit. Verwarm olie in een
koekenpan of wok en bak hierin de roerbakmix. Voeg de knoflook,
bouillonblokje(s) en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Vul
lumpiavellen met het kipmengsel. Rol ze op en plak ze dicht met eiwit zoals op de foto hieronder.
Bak ze in olie tot ze goudbruin zijn.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten