Al zo lang ik mijn satésaus zelf maak doe ik dat op dezelfde manier. Deze is zo lekker dat afwijken van het recept voor mij onmogelijk is.
Ingrediënten: ½ pot pindakaas, ½ liter melk,
Heinz tomatenketchup (⅓ van de hoeveelheid pindakaas) ketjap
manis, gembersiroop, scheutje azijn, sambal of chilisaus,
knoflookpoeder, suiker, peper en zout
Doe de pindakaas met melk in een pan en breng dit onder
goed roeren aan de kook. Voeg de tomatenketchup, ketjap, gembersiroop, sambal
of Chillisaus en azijn toe en laat dit goed doorwarmen. Doe de knoflook(poeder)
en suiker erbij. Breng op smaak met peper en zout. Als de pindasaus te dun is doe er dan wat pindakaas bij,
is hij te dik doe er dan wat melk of water bij. Breng eventueel verder op smaak door wat meer
tomatenketchup, ketjap gembersiroop, sambal, knoflook of suiker toe te voegen.
Selamat makan!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten