Pagina's

donderdag 19 december 2013

De perfecte brownies

Een tijd terug vond ik dit recept op www.cooklikeyourgrandmother.com/2009/07/how-to-make-perfect-brownies/ en sindsdien heb ik het al ontelbare keren gemaakt... altijd met suc6. Je hebt er eigenlijk niet veel ingrediënten voor nodig en het is klaar in een handomdraai. Omdat ik geen chocolate chips in huis had heb ik een chocoladereep gebruikt en die klein gesneden.

Ingrediënten: 250 gram suiker, 110 gram bloem, 75 gram cacaopoeder, ½ theelepel zout*, 120 gram gesmolten roomboter, 2 eieren, 105 gram chocolate chips 

* Gebruik alleen zout als je ongezouten boter gebruikt

Verwarm je oven voor op 165°C.
Doe de suiker, bloem, cacaopoeder, zout (als je ongezouten boter gebruikt), gesmolten boter en losgeklopte eieren in een kom en meng door elkaar. Doe dit met de hand (met een spatel) tot de droge ingrediënten zijn opgenomen door de natte en stop dan. Het is niet nodig om de ingrediënten stevig met een mixer door elkaar te mengen. Het kneden van bloem produceert gluten, een veerkrachtig eiwit dat brood taai maakt en dat wil je voorkomen. Roer er vervolgens de chocolate chips doorheen. Bekleed de bodem van een kleine vorm met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en verdeel deze. Probeer het niet uit te smeren zoals boter op brood, maar steek met de spatel. Bak de brownie 20-30 minuten in de oven. Hij is gaar wanneer je in het midden een satéprikker steekt en die komt er schoon uit (vergeet niet dat het chocolate chips in zitten). Laat de brownie afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten