Dit recept komt uit de Allerhande. Een heerlijk romige
soep.
Ingrediënten: 6 eetlepel olijfolie extra
vierge, 1 ui, gesnipperd, 1 teen knoflook, fijngesneden, 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 1 eetlepel pijnboompitten, 1 eetlepel Parmezaanse kaas, 1 bakje basilicum (15 gram), 125 ml slagroom, 250 gram cherry tomaten, 4 theelepels crème fraiche, peper en zout
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe. Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en de basilicumblaadjes toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Doe de tomaten erbij en verhit 5 minuten tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 200 ml water toe. Laat de soep 20 minuten op laag vuur koken. Pureer ondertussen de rest van de knoflook, de pijnboompitten en kaas in de keukenmachine tot pesto. Voeg de rest van de olie en de basilicumblaadjes toe en pureer kort. Voeg de slagroom toe aan de soep en pureer kort met de staafmixer. Doe de tomaten erbij en verhit 5 minuten tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over 4 borden of kommen. Schep de crème fraîche en pesto erop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten